info@hagenbeekvastgoed.nl 0341 496 518

Taxaties

 

Bedrijfsmatig onroerend goed

Er zijn meerdere redenen waarom een taxatie nodig is.

U heeft een bedrijfspand op het oog dat u graag wilt aankopen. Of u bent bezig met het opstellen van de jaarrekening. Of er is sprake van een fiscale bedrijfsoverdracht. In al deze gevallen heeft u een taxatierapport nodig dat is opgesteld door een onafhankelijk taxateur.

Mijn taxatierapporten geven inzicht in de Marktwaarde van een bedrijfspand en vormen een gedegen uitgangspunt voor onderhandelingen en het nemen van strategische beslissingen.

Naast het vaststellen van de Marktwaarde kan een taxatierapport ook dienen om de Huurwaarde vast te stellen. Een taxatie van de Huurwaarde van een bedrijfspand kan worden aangevraagd door zowel verhuurder als huurder. Aanleiding voor een dergelijke taxatie kan bijvoorbeeld zijn een huurprijsherziening of de vraag wat een marktconforme interne huurprijs is.

Woningen
Ook voor woningen geldt dat er meerdere redenen zijn waarvoor een taxatierapport nodig is.

Neem bijvoorbeeld:

het verkrijgen van een hypotheek
het oversluiten van een hypotheek
het bezwaar op de WOZ-waarde van jouw woning
het verdelen van de boedel na een beëindigde relatie 
het vererven in geval van een overlijden

Een taxatie moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke taxateur,
die zelf niet betrokken is bij de koop of verkoop van de woning.

Er is verschil tussen een gevalideerd rapport en een niet-gevalideerd rapport. Bij een gevalideerde taxatie heeft de taxateur zijn rapport laten beoordelen door het NWWI (het Nederlands Woning Waarde Instituut), een onafhankelijk, landelijk taxatie-instituut waarbij wij zijn aangesloten. Validatie wordt verplicht door NHG en veel geldverstrekkers.

De op maat uitgevoerde taxatieopdracht garandeert u als opdrachtgever een marktconforme waardebepaling.

Suzanne Hagenbeek is als beëdigd taxateur ingeschreven bij de NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) en Hagenbeek Vastgoed is aangesloten bij het TMI (Taxatie Management Instituut) en het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut).